3 toepassingen voor AR in het bedrijfsleven

denk je voor nu alleen nog aan het visualiseren van objecten via een app, maar met augmented reality kun je zoveel meer doen. Om een beeld te schetsen, zetten we drie toepassingen voor het bedrijfsleven op een rij.

Augmented Reality Marketing

Heb je een bijzonder product dat je wilt tonen? Of wil je je lezer echt meezuigen in een online verhaal of tijdschrift? Of wil je een fysieke locatie verrijken met augmented reality? Marketingtoepassingen zijn heel geschikt voor augmented reality. Speel games, breng je product tot leven of creëer unieke ervaringen voor je bezoeker.

Met augmented reality marketing kun je je product of dienst van dichtbij laten zien. Vertel de klant er niet over, maar laat het de klant ervaren! Er zijn verschillende mogelijkheden, die op maat toegesneden kunnen worden. Een ar bedrijf helpt je met het ontwikkelen van de toepassing.

Augmented reality support

Onder augmented reality support verstaan we het ondersteunen van mensen middels AR. Deel je expertise door bijvoorbeeld je personeel te laten zien wat je bedoelt. Het voor je zien betekent immers veel meer dan in woorden uitleggen. Je kunt met deze vorm van ondersteuning onderhoud uitvoeren op afstand of personeel trainen. Op deze manier kun je tijd en geld besparen. Je breidt je dienstverlening uit, zonder impact op het milieu.

Met bijvoorbeeld smart glasses kunnen experts op afstand assisteren. Denk bijvoorbeeld  een monteur die via een scherm visuele aanwijzingen krijgt van zijn chef, en processen direct via een checklist kan afwerken.

Augmented reality educatie

Maak leren leuk! Wie zegt dat leren alleen uit een boekje kan? Laat de theorie werkelijkheid worden in de praktijk, door een augmented reality app te gebruiken. Deze vorm van educatie is ideaal als je complexe producten, machines of processen moet uitleggen. Met augmented realitty educatie kun je bijvoorbeeld personeel trainen.

Ook voor hogescholen en andere onderwijsinstellingen is dit een goede keus. Hoe breng je wat je uit het boek hebt geleerd, in de praktijk? Met augmented reality kunnen de cursisten meteen oefenen.

Een app is niet altijd nodig

Met augmented reality laten maken kun je alle kanten op. Je hebt niet per se een app nodig om Ar te kunnen ondersteunen. Zo kun je bijvoorbeeld ook gebruikmaken van WebAR (AR in een browser) of Social AR. Het ar bedrijf kan je hier meer uitleg over geven.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Audiograbber
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart