Met deze tips geef jij je huis een retro make-over!

De retrostijl is al jaren geliefd onder veel mensen. Door dat extra vleugje nostalgie toe te voegen aan je interieur, geef je je huis een gezellige en persoonlijke sfeer. Heb jij nou altijd al je huis een retro make-over willen geven? In dit blog lees je hoe je dat doet.

Bepaal een kleurenpalet

Elk decennium heeft wel een specifiek kleurenpalet dat past bij die tijd. Zo stonden de jaren 50 in het teken van mintgroen, babyblauw en zachtroze. De jaren 60 daarentegen hadden veel levendigere kleuren zoals oranje, geel en turquoise. Bij het kiezen van je kleurenpalet is het dan ook belangrijk om van tevoren na te denken over welk decennium het beste bij jouw persoonlijke stijl past. 

Ga voor een opvallend behang

In de jaren 50, 60 en 70 was opvallend behang enorm populair. Voornamelijk met een geometrische print en met veel kleur. Het behangen van je muur met zo’n opvallend behang is dan ook een vrij gemakkelijke manier om de retrostijl in huis te krijgen. Ben je bang dat dit wat te druk wordt? Kies er dan voor om maar één muur te behangen als echte eye-catcher.  

Kies bijpassende meubels

Nadat je je kleurenthema hebt uitgezocht, kun je op zoek gaan naar meubels die daarop aansluiten. Vind je het lastig om een bepaalde stijl aan te houden? Bekijk online eens inspiratie sites zoals Pinterest en zoek dan voornamelijk op het tijdperk dat jij wil uitstralen. Daarna kun je op zoek gaan naar je ideale meubels. Je hoeft bij het uitzoeken van je meubels niet altijd te denken aan volledig nieuwe meubels. Kijk ook eens bij kringloopwinkels of op tweedehands verkoopsites. Hierdoor scoor je authentieke retro items en bespaar je op de kosten. 

Mix en match

Wat het retro interieur die karakteristieke uitstraling geeft is dat het vaak een collectie van verschillende soorten meubels is. Wees dan ook niet bang om te experimenteren met het mix-en-matchen van meubels. Daarbij moet je wel uitkijken dat je interieur geen rommeltje wordt. Daarom is het belangrijk om opvallende meubels  af te wisselen met wat rustigere items. Kies bijvoorbeeld voor een statement bank in een knallende kleur, en combineer het dan met een aantal wat rustigere kussens. 

Als je de retrostijl wil bereiken, maar niet je gehele interieur wil vervangen, kun je er ook voor kiezen om moderene meubels en een paar vintage items te combineren. Kies dan bijvoorbeeld voor een retro bank en het te combineren met een moderne salontafel. Dat scheelt in je uitgaven en zorgt voor een authentieke combinatie. 

Decoreer met nostalgische accessoires

De perfecte retro accessoires kunnen je interieur helemaal afmaken. Denk daarbij aan een galerie wand met vintage foto’s. Wellicht liggen er bij je grootouders nog allemaal oude foto’s op zolder die daar liggen te verstoffen. Lijst deze in en hang verschillende soorten en groottes bij elkaar. Dit geeft je huis persoonlijkheid en zorgt voor dat echte nostalgische gevoel. 

Ook een vintage muziekhoekje kan je interieur helemaal afmaken. Richt een deel van je ruimte helemaal in met retro stereoapparatuur zoals een platenspeler. Ben je nog op zoek naar de perfecte platenspeler? Neem dan eens een kijkje op de website van MaxiAxi. Decoreer het hoekje door bijvoorbeeld plankjes op te hangen om je platen op neer te zetten. 

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Audiograbber
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart