ZMF Vérité Closed Review – Headfonia beoordelingen

In dit artikel kijken we naar de € 2.108,95 Euro ZMF Vérité Closed koptelefoon.

Disclaimer: dit is een recensie van mijn persoonlijke Vérité Closed-unit; het werd eind juli 2020 met mijn eigen geld gekocht. Sindsdien geniet ik met veel plezier van de hoofdtelefoon. ZMF is op geen enkele manier gerelateerd aan Headfonia.com

Invoering

ZMF-koptelefoon zijn een merk dat geen onbekende is in de wereld van high-end audio, althans op het gebied van de audiofiel van hoofdtelefoons. Het bedrijf wordt geleid door het dynamische man-en-vrouw-duo, Zach en Bevin Mehrbach. Samen zijn ze leveranciers van een hele reeks fantastisch klinkende en geweldig ogende producten. Kom gewoon langs bij hun website, en neem een ​​kijkje in hun groeiende stal met koptelefoons, en je zult niet, of kan niet, ruk je ogen van hen af.

Tenzij je natuurlijk niet echt een liefhebber van hout bent. Als dat zo is, wil je misschien verder, want er is hier niet veel te zien, denk ik.

Als je echter een audiofiel bent, zijn je favoriete wapens duidelijk een koptelefoon, en je bent een kenner van hout (is er zoiets?), Lees dan zeker verder, want ik zal praten over de eersteklas hoofdtelefoon met gesloten achterkant van het merk, de eminent ZMF Vérité Gesloten.

Van de bescheiden oorsprong van het merk als een in-house modder van Fostex-hoofdtelefoons, zoals de T50RP, is ZMF uitgegroeid tot een bonafide krachtpatser in de branche. Ze worden sterk aanbevolen, en het is gemakkelijk in te zien waarom, dankzij een handvol vaste producten in de Atticus, de Eikon en de Aeolus, et al. Niettemin, met de introductie van de veelgeprezen Vérité Closed, wordt het bedrijf aangemoedigd in zijn zoektocht om de kroon op te eisen van de best klinkende hoofdtelefoon. Met een overvloed aan houtkeuzes, waarvan de meeste ook beperkte opties, en in combinatie met een goed afgestemde handtekening, is dit product een gemakkelijke publiekstrekker, in termen van de algehele muzikale ervaring, en vanwege zijn esthetiek van topklasse. .

De Vérité Closed heeft een broer of zus in de Vérité Open, een (uiteraard) open variant. Niettemin spreekt de recensie van vandaag over het gesloten model. Spoiler: Het is een van de beste hoofdtelefoons met gesloten achterkant die momenteel op de markt is.

Dus zonder verder oponthoud, laten we erin duiken! Oh ja, voordat we verder gaan, laten we de details van de ZMF Vérité Closed op een rijtje zetten. We hebben het natuurlijk over de specificaties van de koptelefoon.

Specificaties

Type stuurprogramma: Beryllium uit damp

Gevoeligheid: ~ 99dB / mW

Impedantie: 300 ohm

Gewicht: 490 gram (± 20 gram)

Prijs: $ 2.499,99

Uitpakken

De ZMF Vérité Closed wordt geleverd in een harde Seahorse-koffer. Dit is een pelikaanstijl, heavy-duty, no-nonsense, gebruik-dit-tijdens-een-zombie-apocalyps doos die gemakkelijk als stoel (of schild) kan worden gebruikt. Ja, ik heb het geprobeerd, het werkt in dat opzicht goed.

Voor het opbergen van de koptelefoon is dit hoesje natuurlijk volledig uitgerust om dit te doen, en biedt het een niveau van bescherming en zekerheid waar maar weinig andere hoesjes van kunnen dromen. Aan de andere kant moet je natuurlijk rekening houden met de omvang, massa en grootte ervan – als je er niet de ruimte in je kamer voor hebt, zou je de enorme omvang van de behuizing kunnen betreuren. Als je de koptelefoon echter meeneemt (maar waarom?), Wees gerust, je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid – hij zit erin, knus, koel en goed beschermd. Het kan gemakkelijk van locatie naar locatie worden vervoerd dankzij een stevig handvat en een verrassend lichte massa.

Samen met de koptelefoon bevat de koffer 2 kabels, de ZMF stock-braided en OFC-kabels. Je ontvangt ook een extra set pads – de Auteur-pads werden bij de Vérité Closed geleverd, maar je krijgt ook een extra paar Universe-pads. Eerlijk gezegd best netjes voor de prijs. De meeste koptelefoonfabrikanten bieden niet eens een reserveset van dezelfde pads, maar hier biedt ZMF 2 verschillende soorten pads voor de prijs van 1. 1 koptelefoon, bedoel ik. Nog steeds.

Bovendien krijg je wat marketingliteratuur en een mooie eigenaarskaart. Laat gerust uw ZMF-gebruikerskaart zien.

ZMF Vérité Gesloten

Houten afwerkingen

De ZMF Vérité Closed, en de meeste van zijn zusterhoofdtelefoons in de stal van ZMF, worden geleverd met een verscheidenheid aan houtsoorten. Er is een overvloed aan opties, en als je geluk hebt, kun je een speciale versie tegenhouden tijdens een beperkte run.

Mijn eigen Vérité Closed kwam in de standaard Monkeypod. Het is een klassiek ontwerp en hoewel het niet zo chique of glanzend is als sommige van zijn tijdgenoten, heeft het toch een niveau van stille charme en ingetogen schoonheid. Als ik het had geweten, had ik natuurlijk gekozen voor een van de Camphor Burl-eenheden die ongeveer een maand na mijn aankoop werd geïntroduceerd. Ach ja. Het is tenslotte nog steeds een geweldig klinkende hoofdtelefoon, en ik ben enorm tevreden met mijn eigen eenheid, maar buig je Camphor Burl-eenheden alsjeblieft niet, oké? Bespaar me het liefdesverdriet.

En nu zijn we op weg naar het geluid. Tenslotte!

Geluid

Bas

Vertrekkend van de laagste frequenties, maakt de ZMF Vérité Closed zich zeer goed op deze afdeling. De bas is ietwat dik en compact, maar komt vol met een geweldige mix van textuur, impact en autoriteit. Het is een zeer goede middenweg voor luisteraars die de voorkeur geven aan een meer sobere baspresentatie, en die van de basshead-overreding. Het kan en zal een fantastische, krachtige basweergave oproepen wanneer je nummer of track er een nodig heeft. Anders zit hij graag in een hoek op het podium en produceert hij geweldige dieptepunten, maar wordt hij nooit een opvallende functie. In die zin krijg je een presentatie die beleefd is, maar toch krachtig wanneer dat nodig is. Er is hier een zeer goede controle in de low-end.

Wanneer de bas begint, word je getrakteerd op een pittige, head-bopping-ervaring. Er is een lichte perceptie van lag, maar het is alleen ogenschijnlijk genoeg om een ​​mooi, bijna vluchtig verval te geven dat een vleugje gewicht toevoegt aan de basnoten. Aan de andere kant is het zeker snel genoeg dat EDM (en zijn vele genres) geen last zal hebben van overmatige bloat of reverb.

De subbas op de Vérité Closed is al even indrukwekkend. Dankzij zijn goed afgestelde dynamische driver krijg je een diepe uitbreiding naar de lagere regionen, wat resulteert in voldoende rumble die veel leven in je muziek brengt. Het is echter zeker niet onaangenaam of overdreven, en je zult zeker dankbaar zijn voor dat broodnodige gegrom dat goed afgestelde subwoofers produceren.

Al met al produceert het vlaggenschip in de ZMF-line-up een uitstekende bas die de dunne, dunne lijn bewandelt tussen volvlezige, krachtige bassen en strakke, impactvolle beats. Het is een presentatie die zowel boeiend als aantrekkelijk is.

Als EDM-hoofd deel ik mijn vreugde over dit genre graag met mijn lezers. Als je je tenen onderdompelt in de wereld van dansmuziek en je momenteel een Vérité Closed rockt, probeer dan Joop’s Act of God (Hard Trance Edit). Wanneer het gerommel begint tijdens de mid-track climax, wordt de bas een groots podium geboden om zijn vele fortes te laten zien, althans in de basafdeling – sterke gerommel, strakke maar goed gedefinieerde beats en een textuur om voor te sterven. Zet het volume op deze op 11.

Het gedeelte over geluid gaat verder op de tweede pagina. Klik hier of klik op onderstaande sprongen.

FacebooktwitterredditPinterestLinkedInmail

CreditSource link

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Audiograbber
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0