Audeze Penrose Review – Headfonia beoordelingen

Vandaag beoordelen we een van de meest geekste koptelefoons op de markt, de Audeze Penrose, die wordt verkocht voor $ / € 299. Is het beter of slechter dan de Mobius? Tijd om erachter te komen.

Disclaimer: de Audeze Penrose werd ons gratis toegestuurd door het merk zelf in ruil voor onze eerlijke mening.

Over Audeze

Audeze, geboren in 2008, is een van de weinige fabrikanten die planair-magnetische koptelefoons produceert. Zoals (alle) de meeste Amerikaanse start-ups, begon het bedrijf in een garage, waar twee jongens – Alexander Rosson en Sankar Thiagasamudram – stukjes metaal samenbrachten om ‘the next big thing’ te creëren.

En ze slagen.

Vanaf daar, Audeze begon succes na succes te rollen, allemaal gebaseerd op één technologie: een dunne laag omgeven door een reeks magneten, bekend als een vlakke magnetische driver. De rest is geschiedenis en nu is het merk een van de meest gerenommeerde fabrikanten op de markt, met succes zoals de LCD-serie, of de Mobius, een gamerheadset die we een tijdje geleden hebben besproken.

En nu is het tijd om de nieuwe Penrose te bekijken.

De Audeze-serie

Het Audeze-assortiment omvat drie soorten luisteraars: audiofielen, prosumers / geluidstechnici en meer recentelijk gamers. Al die koptelefoons zijn onderverdeeld in verschillende categorieën – Flagship, Reference, Gaming & Multimedia, Origins – maar we zullen hieronder de belangrijkste zaken op een rijtje zetten.

LCD-2

De Audeze LCD-2 is waar alles begon. Een dik blikje met een ronde kop van hout, massieve zachte oorkussens en, natuurlijk, een verbazingwekkende transducer van 106 mm, die zelfs tot op de huidige maatstaven enorm blijft.

Het was een voltreffer. Een hoofdtelefoon die zowel door audiofielen als door geluidstechnici wordt vereerd. Zoveel dat het merk ervoor koos om een ​​heruitgave te maken, bekend als de LCD-2-klassieker. Verkrijgbaar in zowel open-back als closed-back versie, Lieven beoordeelde het zelfs en zei:

“In deze prijsklasse is de LCD2-klassieker zeker een aanrader als je een gebalanceerd, nauwkeurig en zuiver geluid wilt uit een meer neutraal afgestemde hoofdtelefoon. Het is heel gemakkelijk om leuk te vinden ”.

Volledige recensie hier beschikbaar.

LCD-X

De Audeze LCD-X introduceerde de volgende generatie hoofdtelefoons van het merk. Als visueel het belangrijkste verschil de vervanging was van houten cups door aluminium exemplaren, werd ook de binnenkant geüpgraded.

De nieuwe magneten, genaamd Fazor, genoten van minder vervorming en een groter dynamisch bereik. Ook hebben de Fazor-versies van LCD-hoofdtelefoons minder stroom nodig om te worden aangedreven, omdat ze als golfgeleiders fungeren.

Sindsdien heeft Audeze twee nieuwe iteraties van de LCD-X gemaakt, de LCD-XC (gesloten achterkant) en de LCD-GX, gemaakt voor gamers, net als de Mobius en Penrose.

Het is nog steeds een van mijn favoriete koptelefoons aller tijden, een die ik voor bijna al mijn recensies heb gebruikt en een die misschien nooit mijn kantoor verlaat.

Hier is een uittreksel van onze laatste recensie:

“Het is een geweldige executie, die ik nog niet echt in een koptelefoon heb gehoord. Hoe kan het verminderen van de basbody op een niet-baskoptelefoon (LCD-3) eindigen met een koptelefoon die veel neutraler is en toch geplant aanvoelt? Ik neem aan dat de HD600 hier een goede analogie is, behalve dat de stuurprogramma’s van de X ver voorlopen op de klasse van de 600. “

Volledige recensie hier beschikbaar

LCD-4

De Audeze LCD-4 is het toppunt van het merk en blijft een van de beste blikken die er zijn.
Het kost 3995 $ / €, heeft de beste drivers die Audeze ooit heeft ontwikkeld met Nano-Scale Uniforce Diafragma, 106 mm brede transducer, 200 ohm impedantie, fiber carbon hoofdband … dus ja, alle high-end specificaties die je zou verwachten.

Het imiteert het LCD Flagship-assortiment, dat wordt geleverd met de LCD-4z (gemakkelijker te besturen), de LCD-i4, een platte oortelefoon met open achterkant, geprijsd op € / $ 2495 (maar klinkt fantastisch) en last but not least , de LCD-MX4. Al met al la crème de la crème.

Lieven bekeek ze en zei:

“Vind ik de Audeze LCD-MX4 leuk? Ik weet het, zonder enige twijfel. Het is een geweldig klinkende hoofdtelefoon met zijn eigen kenmerken en positieve en negatieve punten, maar het is ook een hoofdtelefoon die ervoor zorgt dat alle genres goed klinken. De MX4 is een hoofdtelefoon die je in de studio kunt gebruiken, maar je kunt er ook echt van genieten thuis en zelfs voor niet-kritisch luisteren. “

Volledige recensie hier beschikbaar

Mobius

De Audeze Mobius is een heel ander soort dier. Ten eerste is het gemaakt via een Kickstarter en niet via het gebruikelijke R & D-proces. Ten tweede is het een hoofdtelefoon met gesloten achterkant, met Bluetooth, een eigen ingebouwde DAC en verschillende surround sound-parameters.

Maar achter dat eigenzinnige ontwerp is de Mobius, zelfs tot op de dag van vandaag, een van de beste Bluetooth-koptelefoons die op de markt verkrijgbaar is. Het geluid is fantastisch, surroundeffecten werken echt zoals bedoeld, de bouwkwaliteit is goed en de headset is te vinden voor minder dan € / $ 400 … zakgeld voor een Planar-hoofdtelefoon!

Hier is een uittreksel van onze laatste recensie:

Tenzij je alleen de inleiding hebt gelezen, ken je mijn mening over de Audeze Mobius al. Het is een fantastisch stuk hardware, dat ook dienst doet als een geweldige hoofdtelefoon. Het bevat alles wat Audeze de afgelopen jaren heeft gedaan, en gemengd tot een van de meest opwindende apparaten die ik ooit heb geprobeerd. “

Volledige recensie hier beschikbaar.

Penrose

De Audeze Penrose is de nieuwste toevoeging aan de merkencatalogus. Als het veel op de Mobius lijkt, is het nog steeds een heel andere hoofdtelefoon, niet gericht op hetzelfde publiek. Hoewel de Mobius een soort alleskunner is, geschikt voor filmliefhebbers, gamers en audiofielen, is de Penrose expliciet gericht op gamers.

hoofdtelefoon-audeze-penrose-review-headfonia-23

Maar kan het überhaupt als audiofiele headset worden gebruikt? Het is tijd om erachter te komen.

De recensie gaat verder op pagina twee, daarna de klik HIER of door de sprong hieronder te gebruiken.

FacebooktwitterredditPinterestLinkedInmail

CreditSource link

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Audiograbber
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0