64 Audio U18s recensie | Headfonics beoordelingen

De 64 Audio U18s is een hoogwaardige universele monitor met 18 BA driver met apex-filtertechnologie, tia tubeless ontwerp en LID niet-lineair impedantiebeheer. Het is geprijsd op $ 2999.

Disclaimer: de 64 Audio U18’s die naar ons zijn gestuurd, zijn een voorbeeld in ruil voor onze eerlijke mening in deze recensie. We danken het team van 64 Geluid om ons deze kans te geven.

Klik hier om meer te lezen over 64 audioproducten die we op Headfonics hebben beoordeeld.

Let op, deze recensie van 2 pagina’s volgt onze nieuwe scorerichtlijnen voor 2021 die u kunt lezen hier.

64 audio U18s

De U18s is een van de meest uitgebalanceerde aanbiedingen die ik tot nu toe heb gehoord van 64 Audio. Niets voelt raar met een afstemming die moeiteloos soepel en niet vermoeiend is, maar toch net zo oplossend als de originele A18t.

Schuif hier om je score op de versnelling toe te voegen!56 Stemmen

8.5

Dit is de eerste keer dat ik de ’18’-serie van 64 Audio heb bezocht sinds de oorspronkelijke lancering eind 2016 van de A18 Tzar of de A18T. Destijds was dit een van de beste aangepaste IEM’s op de markt en 4-5 jaar later nog steeds een ongelooflijke performer.

Het aantal coureurs van 18 BA is nog steeds een geweldige prestatie en hoewel men het mogelijk zou kunnen zien als onderdeel van de ‘driver count’-oorlogen van een paar jaar geleden, waren sommige implementaties uniek voor 64 Audio. Dit omvatte hun apex-filtersysteem en de introductie van tia-technologie met die enkele hoogfrequente tia-driver.

Nou, 64 Audio is terug in 2021 met een nieuwe en bijgewerkte versie van de ’18’-serie, of de U18’s. De ‘s’ staat voor ‘Studio’-versie en is meer bedoeld voor studioprofs, maar wordt nog steeds geclassificeerd als een vlaggenschip-niveau universele IEM onder hun Audiophile Series. Net als de T-versie is het verkrijgbaar in zowel universele als aangepaste formaten en bevat het de meeste van de nieuwste en beste technologie van 64 Audio in 2021.

64 audio U18s

Auteursrecht 64 Audio 2021

Technische hoogtepunten

Configuratie

De U18s is een universeel formaat 18 driver-monitor met een volledig BA-ontwerp bestaande uit 8 drivers voor de lage tonen, 8 voor de middentonen, 1 voor de middelhoge tonen en een tia-driver voor de hoge tonen.

Dit wordt samen met een geïntegreerde 4-weg elektronische passieve crossover geschroefd en biedt een zeer eenvoudig aan te sturen 8Ω-niveau en een gemiddelde efficiëntie voor een monitor van 106dB SPL. Ik zal uit mijn oudere A18T-test opmerken dat de nominale gevoeligheid een beetje hoger is op de originele versie bij 9Ω en 116dB SPL en nog steeds een beetje gevoeliger op de nieuwste U18T op 111dB SPL.

Vanwege de verschillende beoordelingen kan ik niet met zekerheid zeggen of elke driver in de afgelopen 5 jaar hetzelfde merk en model is of gewoon is aangepast. Dit zou zich echter moeten vertalen in iets andere huidige vereisten, (volume) tussen oud en nieuw, waarover u meer kunt lezen op pagina 2.

tia

De U18’s zitten boordevol hun kenmerkende technologie en logischerwijs omvat dat ook hun tia-technologie die eind 2016/2017 zijn debuut maakte op het originele A18-model.

Tia staat voor tubeless in-ear audio en is een belangrijk uniek verkoopargument voor zowel de A18t, U18t als hun huidige universele vlaggenschip, de Fourté.

De kern van tia is een open gebalanceerd BA-ontwerp dat veel opener klinkt dan een verzegelde en tubed BA-driver die nog steeds door heel wat concurrerende monitoren wordt gebruikt. Natuurlijk komen tubeless-stuurprogramma’s nu vaker voor op de markt, maar elk heeft zijn eigen unieke implementatie.

Met het diafragma vrij van obstructie is de stelling dat veel van de trillingen en resonanties die je krijgt met gesloten of buisvormige ontwerpen, verdwenen zullen zijn.

Geen buizen en geen dempers meer laten meer ruimte over voor het kamerontwerp en een overschakeling naar een enkel mondstuk met brede boring. Brede boringen produceren een natuurlijker geluid in mijn oren dan individuele kanalen die tot aan de punt in buizen worden geleverd.

64 audio U18s

top

De U18s blijft ook het gebruik zien van 64 Audio’s apex-technologie met de toevoeging van 3 modules: de -10db mX-module, de -15dB m15-module en de -20dB m20-module. Afgezien van de M26 solide plug die alleen voor high-end oordopjes is, is dat de volledige aanvulling van beschikbare filters.

apex is een afkorting voor Air Pressure Exchange. In wezen is het einddoel het verlagen van het niveau van pneumatische druk die wordt geleverd naast de geluidsdruk bij het inbrengen en gebruiken van een IEM of in dit geval een CIEM.

Door dit soort druk te verminderen, wordt het trommelvlies minder belast. Zo wordt de kans op gehoorschade op de lange termijn verminderd, zodat u veilig muziek op een luider niveau kunt afspelen dan normaal.

apex werkt zijn magie door de modules zoals de m20, m15 en mX, die zijn ontworpen om precies in de eigenlijke schaal van de U18’s te passen. Elke module heeft een opening aan de bovenkant gecombineerd met meercellig TPE-materiaal van studiokwaliteit dat varieert in grootte en samenstelling om verschillende hoorbare en geluidsdrukeffecten te produceren.

DEKSEL

De volledige naam voor deze functie is Linear Impedance Design. Degenen onder jullie die bekend zijn met de FIBAE-technologie van Custom Art, zullen vrij snel inzicht krijgen in het grotere doel van LID van 64 Audio.

Kortom, LID zorgt ervoor dat, ongeacht het impedantieniveau op een gegeven uitgang waarop u de U18’s aansluit, geen lage Z-scheefheid heeft en moet kloppen met de juiste afstemming.

Dat betekent dat voor degenen die een 1e generatie HiBy R6 Pro of een Shanling M2’s hebben, variërend van 4Ω tot 10Ω, de U18’s nauwkeurig of ‘waar’ moeten klinken.

64 audio U18s

Ontwerp

Ik was onder de indruk van de Abalone-blauwe afwerking op de Nio, maar het donkere en complexe CNC-gefreesde inlay U18s-ontwerp past helemaal in mijn straatje.

Niet alleen de voorplaat maar de hele schaal heeft ook een nieuwe matte afwerking in vergelijking met de vorige gepolijste glanzende look van de aluminium ketels van de Nio. De hele U18s-esthetiek heeft een veel sterkere ‘noir-sfeer’ en een behoorlijk contrast met de heldere rode en oranje tinten van de oudere ontwerpen.

Het voorpaneel is volgens mij geïnspireerd door wat 64 Audio beschrijft als natuurlijke formaties, dus ik neem aan dat dit een knipoog is naar de geo-rock-ontwerpen. Het ontwerp is als een dik roostereffect gefreesd uit een CNC-aluminium knuppel van luchtvaartkwaliteit en geanodiseerd met meerdere openingen die allemaal een andere vorm en grootte hebben.

De toon van de frontplaat is staalgrijs en past perfect bij de matzwarte aluminium schaal eronder en de bumpers eromheen.

Op de hoek van elke frontplaat heb je de apex-filteraansluiting vergelijkbaar met de Nio-positionering, maar met een klein beetje verbeterde branding, nu met het nieuwste 64 Audio-logo. In tegenstelling tot de Nio is er geen ventilatie aan de achterkant op de schaal gezien het een volledig BA-ontwerp is.

De vormfactor van de U18s is absoluut de grootste van de drie 64 Audio universele modellen die ik tot nu toe heb getest, de andere twee zijn de tia Trió en de Nio. Niet enorm volgens IEM-normen, maar een beetje groter en waarschijnlijk vanwege de behoefte aan ruimte voor 18 stuurprogramma’s, waarvan er één iets dichter bij het mondstuk is.

64 audio U18s

Comfort en isolatie

Het comfortniveau van de U18’s is vrijwel hetzelfde als de tia Trió en de Nio, die ik gunstig vind ondanks het verzwaarde aluminium ontwerp dat zwaarder is dan acryl alternatieven.

De zachte rondingen en relatief lichte vormfactor raken het oor nauwelijks of drukken oncomfortabel naar beneden. De lange stengels kunnen er ook voor zorgen dat de kabel omhoog en uit de buurt van de zijkanten van uw oor blijft, waar soms druk van de kabel kan ontstaan.

Isolatie

Idealiter zouden de U18’s beter moeten afdichten dan de tia Trió of de Nio vanwege het ontbreken van een dynamisch ontluchtingsgat aan de achterkant van de driver, maar de opening was deze keer niet zo groot bij gebruik van hetzelfde m15-filter.

Dat suggereert dat lekkage waarschijnlijker is van de iets strengere aluminium schaalcontouren en het apex-filter dan puur door of het een ontluchtingspoort heeft of niet.

De isolatie op de U18’s wordt inderdaad gewijzigd bij gebruik van de verschillende apex-filters. Elk bijgeleverd filter bij de U18s heeft een variërend niveau van dB-ruisonderdrukking die je meteen kunt oppikken. Het mX-filter isoleert minimaal -15dB en de m20 maximaal -20dB. De m15, die standaard op de U18s wordt gemonteerd, heeft een vermogen van -15dB.

Als je de beste isolatie wilt, pak dan de m20-filters, maar wees gewaarschuwd, de geluidssignatuur zal veranderen met de meeste basweergave van de Nio. De m15 gaat een tandje verder, maar met minder isolatie en de mX isoleert het minst en biedt, zoals je zou verwachten, de minste hoeveelheid bas van de 3 filters.

64 audio U18s

Tips

De tweede factor in het U18-niveau van passieve isolatie zijn de meegeleverde tips. De U18’s bevatten 3 soorten tips, een schuimvariant genaamd TrueFidelity in small, medium en large, evenals een set siliconen tips met enkele boring in dezelfde maten.

De derde is eigenlijk een set SpinFit CP145’s die ik persoonlijk vond om het beste uit de drie meegeleverde oordopjes-sets te isoleren en tegelijkertijd het hoogste niveau van comfort te bieden. De schuimrubberen uiteinden voelden iets steviger in mijn oor in vergelijking met de zachtere, meer buigzame siliconentips, maar noch de siliconen, noch de schuimtips deden het even goed voor de geluidsdemping.

Speciale vermelding voor de coole spidery web-type zwarte tip tray houder die ook netjes in de draagtas past voor gebruik onderweg. De tips vergrendelen ook mooi en veilig, zodat het onwaarschijnlijk is dat ze van de lade vallen.

64 audio U18s

Verpakkingen en accessoires

De verpakking lijkt meer op de bredere tia Trió-doos, ook iets minder complex van ontwerp in vergelijking met de Nio-doos, wat vanuit productoogpunt misschien een goede zaak is.

Het is een vrij grote maar ondiepe doos van het type met liftdeksel met professionele afwerking aan de buitenkant en een gewatteerde beschermende laag aan de binnenkant waarin de drivers, koffer en accessoires zijn ondergebracht. Aan de onderkant van het deksel staat ook een kenmerkend welkomstbericht van de oprichter, Vitaliy.

De draagtas is in tweeën gesplitst in de displayzijde van de doos met de U18s-stuurprogramma’s en de apex-filterhouder in het hoofdgedeelte van de draagtas en de spinnenweb-oordopjeshouder en -tips in het bovenste dekselgedeelte van het display.

Onder het deksel vind je ook de 48 ″ zilveren kabel. Er is geen accessoire voor schoonmaakgereedschap vereist, aangezien het mondstuk wordt beschermd door een rooster van gaas. Het laatste accessoire is een ronde zwart-witte sticker van 64 Audio die je op de koffer van je studiowagen kunt gooien, waar je ook het meeste plezier aan beleeft.

64 audio U18s

De stuurprogramma’s zijn goed beschermd met een extra schuimlaag in de draagtas die u kunt hergebruiken als u dat wilt voor dagelijks gebruik. De apexfilters bevinden zich net onder het papieren inzetstuk “handcrafted with love # 64 fam”.

Draagtas

De draagtas ‘Premium Leather’ van de U18s heeft hetzelfde ontwerp als de Nio-versie. Dit is een afgerond hoogwaardig simulatieleer en geel gestikt ontwerp, zacht maar sterk aan de buitenkant, ruikt heerlijk leerachtig en met het kenmerkende nieuwe 64 Audio-logo in reliëf op de voorkant.

De binnenkant is vrij vormgegeven en ruim met voldoende ruimte voor een kabel of twee, de monitoren en zelfs de spider-wed tips tray. De zijkanten, bovenkant en binnenkant van het deksel zijn opgevuld met een stoffen materiaal, zodat uw monitoren niet te maken krijgen met onnodige stoten tijdens het dagelijks dragen.

Het is net iets te groot om gemakkelijk in een zak te passen, wat de kleinere plastic containers zouden kunnen bieden, maar het zal geen problemen hebben om onderweg in kleine tassen te worden gegooid.

Klik op pagina 2 hieronder voor de standaardkabel, geluidsimpressies en koppelingen

Klik op pagina 3 hieronder voor geselecteerde vergelijkingen en ons oordeel

CreditSource link

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Audiograbber
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart