FiR Audio VxV Review – Headfonia beoordelingen

Vandaag bekijken we de FiR Audio VxV (5 × 5) universele IEM die wordt verkocht voor $ 999 USD, en zelfs $ 799 op DROP!

Disclaimer: De FiR Audio VxV-monitor is in ruil voor deze review gratis naar ons opgestuurd. FiR-audio is op geen enkele manier gerelateerd aan Headfonia.

Intro

Dit is niet de eerste keer dat we naar FiR Audio kijken, aangezien we hun M4- en M5-monitoren al enkele maanden geleden hebben besproken. Als gevolg hiervan herkent u wellicht het hoofdstuk over FiR Audio. Je kunt de eerdere FiR Audio-recensies hier bekijken:

FiR Audio M4 recensie

FiR Audio M5 recensie

In de recensie van vandaag kijken we naar de VxV universele IEM die een paar maanden geleden is uitgebracht. We zijn zeker niet de eersten die de VxV-recensie publiceren, dat is zeker. Dat gezegd hebbende, heb ik na het werk echt dagelijks genoten van de VxV. Ik ben er gewoon niet aan toe gekomen om deze recensie eerder te plaatsen. Excuses daarvoor.

FiR-audio

Het bedrijf FiR-audio is op de markt sinds 2018. Maar hun eigenaar en oprichter zijn veel langer in het spel. Bogdan Belonozhko is nauw betrokken geweest bij de activiteiten van 64 Audio. Voordat hij 64 Audio verliet, was hij hun CEO.

In 2018 besloot Bogdan om zijn eigen ding te doen en producten te ontwikkelen die een nichemarkt vullen in het toch al niche audiofiele segment. Hij begon met het bouwen van stofzuigers voor IEM’s voordat hij overstapte op kabels om uiteindelijk op IEM’s te landen. Die hij introduceerde tijdens de CanJam Singapore in 2019. Hier zijn zijn eerste creaties aan het publiek getoond.

In tegenstelling tot de meeste IEM’s die er in het wild zijn, zijn zijn producten volledig buisloos. Het is een ontwerp dat we al hebben gezien bij 64 Audio’s Tia Fourté en Tia Trió. Bogdan ging echter nog een stap verder en kondigde aan dat zijn units ook beschikbaar zijn als buisloze aangepaste IEM’s. Iets waar veel mensen, waaronder ik, al heel lang om vragen bij 64 Audio.

FiR-audio produceert ook een set stomerijen en een kabeltester. Een compleet pakket IEM-verzorgings- en onderhoudsproducten om uw monitoren in leven te houden en optimaal te laten presteren. Wekenlang plaagde FiR Audio ook een nieuw meetapparaat om te controleren op defecte stuurprogramma’s. Persoonlijk kijk ik er zelf naar uit, maar helaas is het de prototypefase nog niet voorbij.

Afgezien van IEM’s en IEM-accessoires, stopt FiR Audio ook zeer interessante technologieën in hun eigen IEM’s. Zoals Atom – Air Transferring Open Module – een module vergelijkbaar met Apex- en Adel-technologieën, waarbij een secundair trommelvlies in het audiopad wordt geplaatst om te voorkomen dat de gebruiker vermoeidheid van het luisteren krijgt. Deze module helpt de pneumatische druk te verminderen die wordt veroorzaakt door conventionele C / IEM-ontwerpen.

FiR rust hun monitoren ook uit met een lineaire impedantiecurve. Dit werkt vergelijkbaar met FIBAE of 64 Audio’s LID-technologieën van Custom Art. Gewoonlijk zijn IEM’s met meerdere drivers onderhevig aan gedeeltelijk grote impedantieschommelingen over het audiospectrum. Hier kan de uitgangsimpedantie van de bron een enorme impact hebben op hoe een monitor uiteindelijk klinkt.

Met een lineaire impedantiecurve kun je bijna garanderen dat er geen effect is van de uitgangsimpedantie op de signatuur van de IEM. De bronnen hebben nog steeds een impact op het geluid van de IEM met hun eigen signatuur, maar de uitgangsimpedantie veroorzaakt geen ongewoon gedrag van de IEM zelf. Voor pro-gebruikers is dit een belangrijke functie, omdat ze vaak schakelen tussen productie- of prestatieapparatuur met hun IEM’s. Een vaste handtekening over de hele linie is voor hen van cruciaal belang.

FiR Audio VxV

Als je van persoonlijke audio houdt en je bent actief op Facebook, dan is het bijna onmogelijk dat je het plagen en lanceren van FiR’s nieuwste universele IEM hebt gemist.

De VxV of Five x Five heeft een frisse secundaire branding met een super schattig konijntje (genaamd Firry) als hoofdpersonage. De VxV-branding maakt gebruik van gedurfde, minimalistische monochrome afbeeldingen, terwijl het klassieke silhouet van FiR Audio IEM’s behouden blijft. Wat is er niet zo leuk aan een konijn genaamd Firry dat zijn eigen konijn heeft tekenfilm, speelgoed- en zelfs sneeuwman? Ik hield absoluut van de marketingcampagne van FiR en ik kijk ernaar uit om te zien wat ze in de toekomst zullen bedenken.

De nieuwe Five x Five is volgens FiR Audio uitsluitend ontworpen voor muzikaal genot: ze noemen het “de oortelefoons waar je naar grijpt en die bij alles goed klinken”. Natuurlijk komen we daar later in dit artikel op terug.

FiR Audio VxV

U kunt alles over de Fir Audio VxV / 5 × 5 vinden op de speciale webpagina hier: https://www.firaudio.com/5 × 5

Qua configuratie heeft de VxV logischerwijs 5 stuurprogramma’s aan elke kant. Het is eigenlijk een hybride monitor en heeft de volgende opzet :.

 • 1x dynamische driver
 • 2x mid-driver gebalanceerd armatuur
 • 1x gebalanceerde armatuur met hoge driver
 • 1x Ultrahoge driver gebalanceerde armatuur

De FiR Audio Five x Five verpakt deze 5-stuurprogramma’s in een gemodificeerd FiR Audio Chassis met gemodificeerde Direct Aperture Technologies (geluidsreactor) uit FiR Audio’s vlaggenschip M-serie. Voor de Five x Five is de Direct Aperture Acoustic-technologie aangepast om de constructie toegankelijker te maken, vandaar de meer toegankelijke prijs van de VxV. De VxV maakt gebruik van twee Direct Aperture-technologieën van FiR Audio’s vlaggenschip M-serie: De directe boring en tactiele bas.

Five by Five’s implementatie van een gemodificeerde ATOM-module biedt ook een natuurlijke, drukvrije ervaring, vergelijkbaar met oortelefoons met open achterkant. De FiR Audio Five x Five wordt in beperkte oplage geproduceerd en in kleine batches gemaakt om een ​​betere kwaliteitscontrole te garanderen.

Specificaties

 • 1x dynamische driver
 • 2x mid-driver gebalanceerd armatuur
 • 1x gebalanceerde armatuur met hoge driver
 • 1x Ultrahoge driver gebalanceerde armatuur
 • MMCX-connectoren
 • 2,5 mm TRRS gebalanceerde connector
 • Chassis: Hybride 6000 aluminium en DuPont ® technisch plastic.

De recensie gaat verder op de tweede pagina. Klik hier of gebruik de onderstaande sprongen.

Pagina 2: Verpakking, Prijs, Accessoires & Bouwkwaliteit, Ergonomie, Geluid

Pagina 3: Geluid en vergelijkingen, conclusie

FacebooktwitterredditPinterestLinkedInmail

CreditSource link

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Audiograbber
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0