GramsAudio Cadence Silver Plus recensie

GramsAudio Cadence Silver Plus is een 22AWG 4-draads verzilverde 7N OCC Litz puur koperen aftermarket monitorkabel. Het kost ongeveer $ 320 of ฿ 9.990,00

Disclaimer: De GramsAudio Cadence Silver Plus is naar ons gestuurd in ruil voor onze eerlijke mening in deze recensie. Veel dank aan GramsAudio om ons deze kans te geven.

U kunt hier lezen over eerdere kabelproducten die op Headfonics zijn beoordeeld.

Let op, deze recensie van 2 pagina’s volgt onze nieuwe scorerichtlijnen voor 2021 die u kunt lezen hier.

GramsAudio Cadence Silver Plus

De Cadence Silver Plus biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een solide volgende stap na de eerste upgradekabels. Monitoren klinken uitzonderlijk dynamisch met uitstekende scheiding en helderheid. De tonale kleuring is relatief mild met een nauwkeurige harmonische balans, vooral in zang.

Schuif hier om je score op de versnelling toe te voegen!28 stemmen

9

฿ 9.990,00 of ongeveer $ 320

Dit is een nieuw merk voor ons hier bij Headfonics genaamd GramsAudio, voorheen bekend als GuysAudio, en gevestigd in Bangkok, Thailand. Nu weet ik uit wat terloops onderzoek dat GramsAudio redelijk bekend is in de lokale scene.

Voor degenen onder u die minder bekend zijn met het merk, is dit een aftermarket IEM- en hoofdtelefoonkabelspecialist, opgericht door “Guy” Satit Patapeejamratwong, Anyapas Asvasirayothin en Chandhip Uampornvanich. Ik ben er vrij zeker van dat ze verkopen aan zowel de binnenlandse als de internationale markt, vandaar hun verzoek om een ​​van hun onlangs uitgebrachte kabels bij ons te laten beoordelen.

Ze hebben verschillende kabels in hun portfolio met de Cadence Series hun TOTL-line-up. Deze serie bestond uit 3 kabels, een koper, de Silver Plus die we vandaag beoordelen en het vlaggenschip Pure Silver waarvan ik geloof dat het een 5N Pure Silver-draad is.

De prijzen zijn niet onredelijk, aangezien Pure Silver het duurst is met ฿ 13.990,00 of ongeveer $ 440 tot $ 190 voor de Cadence Copper Plus. De Silver Plus is het ‘middelste kind’ dat wordt verkocht voor ฿ 9.990,00 of ongeveer $ 320. Ze hebben allemaal internationale verzendopties en u kunt contact met hen opnemen via de website of hun FB-pagina.

Jongens Audio Cadence Silver Plus

Technische hoogtepunten

De Cadence Silver Plus is een redelijk stevige 22AWG verzilverde OCC koper, (SPC), draad met een 4-aderige 133-strengs Litz-geometrie. Ik geloof dat de koperen component dezelfde draad is die in hun Cadence Copper Plus-kabel wordt gebruikt, maar aangepast met een extra verzilvering.

GramsAudio biedt niet het specifieke Litz-type, maar ik weet wel dat sommige bedrijven, zoals Effect Audio, werken met eigen Litz-builds in plaats van de standaardtypen (1 tot en met 6).

Ik neem aan dat we dan op dezelfde basis werken, vandaar het ontbreken van een typenummer en gewoon een verwijzing naar een laklitz. De term lak is een knipoog naar de lage temperatuur laklaag op de afzonderlijke draadstrengen.

Meter

De draaddikte bij 22AWG zal echter kabelventilatoren prikkelen. U hoeft niet naar 8-draads te gaan als u een soepele kabel kunt produceren met deze aanzienlijke AWG-classificatie. Als een FYI is de doorsnedediameter 1,25 mm, wat vrij normaal is voor deze AWG-classificatie.

De norm in de industrie voor aftermarket IEM-kabels als geheel is 26-24AWG en over het algemeen zijn ze een stuk dunner. Het is echter indrukwekkend om een ​​vervormbare draad te kunnen produceren bij 22AWG.

7N zuiverheidsniveau

Het zuiverheidsniveau van de kerndraad is beoordeeld op 7N, wat behoorlijk hoog is. De classificatie staat in feite voor het zuiverheidsniveau van de gebruikte OCC-koperdraad. Dit is hoe zuiverheid wordt gedefinieerd bij het verkrijgen van legeringsmaterialen.

Het is niet helemaal een nauwkeurige maatstaf, want er zijn absolute zuiverheid en de basis van gewone metalen in zuiverheidsdebatten. Het wordt over het algemeen als een benadering beschouwd, maar de N staat voor getallen aan weerszijden van de komma.

N-kaart

In dit geval 7 nummers of 99,99999%, wat zo hoog is als op de zuiverheidsschaal in zijn ruwe vorm. U zult lagere zuiverheidsnormen zien in concurrerende kabels zoals 6N en 5N en het werkt op dezelfde manier met 99,9999% en lager. De bovenstaande cijfers geven u een breder begrip van het gehele gebruikte assortiment.

Jongens Audio Cadence Silver Plus

Ontwerp

De Cadence Silver Plus heeft een vrij heldere zilverachtige esthetiek, wat geen verrassing is, aangezien de draad is omhuld met een transparante PE-mantel (polyethyleen). De zilveren toon wordt aangevuld door een bijpassende verchroomde splittercilinder en connectoren met wat welkom rood en blauw ringwerk voor gemakkelijke kanaalidentificatie.

De Cadence Silver Plus-trekontlasting en geheugencoating zijn onopvallend en onopvallend met slechts een klein beetje dat uit de krikcilinder steekt en een transparant zacht verend type gebruikt van de connectoren.

Natuurlijk is die 22AWG-draad wat van primair belang is, en om ervoor te zorgen dat de kabel een mooie mate van flexibiliteit had, heeft GramsAudio een langwerpige of lossere vlechtstijl gebruikt in vergelijking met het strakke short-throw-werk waar mensen als PLUSSOUND en Effect Audio de voorkeur aan geven. .

Die strakke en opgeruimde vlechtstijlen werken hier misschien niet, gezien de extra dichtheid en diameter van de grotere draad in de Cadence Silver Plus. En het is een goede zet, aangezien ik vind dat het ontwerp van de kabel vrij normaal is voor een aftermarket IEM-kabel van goede kwaliteit en normaal is hier een goede zaak, aangezien de norm 26AWG is.

Jongens Audio Cadence Silver Plus

Afhandeling

Misschien vind je de grotere draad van de Silver Plus een tint zwaarder dan sommige van de 4-draads 26AWG concurrerende kabels, maar over het algemeen is dit nog steeds een verrassend lichte en soepele kabel in termen van hantering.

Het grootste deel van het gewicht komt nog steeds van de robuuste aluminium verchroomde splitter en de iets lichtere Eidolic jack barrel in plaats van de PE beklede bedrading. In vergelijking met elke 8-draads 26AWG-kabel die er is, is dit een lichter voorstel.

De PE-mantel is ook vrij zacht, maar het langere vlechtwerk en de grotere buitendiameter van de interne draad betekenen een subtiele toename in stijfheid in vergelijking met een 26AWG PVC-equivalent, maar de opening is niet enorm. Je zult het alleen opmerken aan de manier waarop het buigt, waardoor een veel bredere lus ontstaat dan kleine, lichtere alternatieven.

Microfonie en geheugenretentie (knikken in de draad) in de Silver Plus is aangenaam laag. Een paar tikken onder de splitter brengen geen vervelende echo meer in de weg. Boven de splitter en rond het oor krijg je wat meer ruis maar niets uit het normale.

Jongens Audio Cadence Silver Plus

Beëindigingen

GramsAudio heeft een aantal afsluitopties voor de Cadence Silver Plus met zijn specifieke sample met behulp van een 0,78 mm 2-pins en 2,5 mm TRSS-build. Voor hun enkelzijdige aansluitingen gebruiken ze een 3,5 mm TRS ‘GramsAudio’-cilinder en -pin. Dit is een gepatenteerd ontwerp met een verchroomd aluminium vat met een koolstofvezelprint.

Voor de gebalanceerde aansluitingen op de Silver Plus, zowel 4,4 mm Pentaconn als 2,5 mm TRRS, past GramsAudio de kabel aan met Eidolic jack- en barrelmodules, zodat je die vertrouwde kenmerkende gunmetal afwerking krijgt met een drievoudige zilveren band aan de bovenkant en de GramsAudio-branding om de basis.

De Eidolic connector is solide maar ook iets lichter dan de centrale chromen aluminium splitter. Het creëert echter een beetje een ontwerpclash met de splitter- en connectorcilinders, dus misschien is een suggestie om te proberen ze alle drie qua esthetiek te matchen voor toekomstige iteraties.

Jongens Audio Cadence Silver Plus

Comfort op het oor

De Cadence Silver Plus wordt geleverd met een set laag-profiel verchroomde aluminium 2-pins lopen, maar je kunt ook kiezen voor een MMCX-afsluiting als je wat meer articulatie wilt voor montage doeleinden. Deze lopen zijn relatief licht van gewicht en worden door een paar kabelmaatschappijen gebruikt, omdat ze zelden oncomfortabel op uw oren drukken.

Achter de lopen heeft GramsAudio ervoor gekozen om de draad te laden met een veerkrachtig type geheugenbuis die relatief lang is maar vrij zacht aanvoelt, zodat het niet echt voelbaar is op je oor.

Dit is geen verstelbare geheugendraad, maar eerder een veerkrachtig type dat zich tijdens het dragen op natuurlijke wijze aanpast aan de vorm van uw oor. Zodra je de snoeren van je oor haalt, veren ze weer in vorm.

Over het algemeen zijn de Silver Plus-comfortniveaus erg goed voor een 22AWG-draad, maar niet zo licht als een 26AWG-equivalent. De boog van de geheugendraad is echter niet zo hoog dat het mijn superlichte titanium brilmontuur verstoort, dus de kabel heeft een zekere mate van flexibiliteit voor brildragers.

Jongens Audio Cadence Silver Plus

Accessoires en verpakking

Het pakket dat ik ontving was relatief eenvoudig en als ik naar de merkfoto’s kijk, vermoed ik dat dit misschien ook is wat u als klant ook krijgt. Ik zeg basic in termen van grandioze verpakkingen en accessoires in plaats van de kwaliteit van wat je krijgt.

De meegeleverde koffer is vergelijkbaar met de oudere 64 Audio zwarte plastic harde klapdeksels, maar zonder de interne organizer-lade en de GramsAudio-branding op de voorkant. Ik vind deze zaak best wel leuk. Het is sterk, relatief schokbestendig met een zachte binnenvoering, en hoewel niet weerbestendig, biedt het een beetje bescherming tegen de elementen.

Niet alle kabels worden geleverd met een koffer die u gemakkelijk kunt dragen. Sommige worden geleverd met zijden zakjes, maar pas als je bij de $ 500 + kabels komt, krijg je bij de meeste bekende merken een draagtas.

Binnenin krijg je de kabel en een visitekaartje met het model en het serienummer van de meegeleverde kabel en de fabricagedatum die ook als garantie fungeert.

Klik op pagina 2 hieronder voor prestatievertoningen en vergelijkingen

CreditSource link

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Audiograbber
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0