Unique Melody 3DT Review – Headfonia beoordelingen

Unique Melody 3DT is de nieuwe Universal IEM van Unique Melody, die 3 dynamische stuurprogramma’s gebruikt en op dit moment $ 399 USD kost.

Disclaimer: UM-distributeur MusicTeck, stuurde me de Unquie Melody 3DT voor deze review. Ik wil hen bedanken voor hun vrijgevigheid. De 3DT kost $ 319 bij MusicTeck direct.

Over unieke melodie

Hieronder wordt geciteerd uit Lieven’s UM beoordelingen:

Volgens Unique Melody zijn ze een van de eerste en langst bestaande fabrikanten van op maat gemaakte in-ear monitors in China. Sinds 2007, met meer dan 10 jaar onderzoek en ervaring in de industrie, hebben ze een breed scala aan producten ontwikkeld, van multi-BA, hybride dynamisch en BA, tot recentere apparaten met Bluetooth, planair magnetisch, piëzo-elektrisch en botgeleidend. technologieën die ook verschillende patenten bevatten.

Fast forward naar 2021 en Unique Melody is overal, ze zijn meer gestructureerd, hebben een duidelijk productaanbod, betere communicatie, up-to-date website en Facebook-pagina, en vooral: goede vertegenwoordiging. MusicTeck in de VS heeft het voor iedereen echt gemakkelijk gemaakt om vertrouwd te raken met het merk.

Unieke Melody 3DT

Over 3DT

De nieuwe 3D “Terminator” van Unique Melody is een zeer assertieve IEM. Als je je afvraagt ​​waarom het zo simpel is. Het bevat 3 dynamische stuurprogramma’s. Ja, 3 en helemaal geen BA-stuurprogramma’s.

Dubbele samengestelde diafragma-stuurprogramma’s voor bas (7 mm + 7 mm) plus 10 mm CNT-stuurprogramma voor middentonen en hoge tonen. We brachten de authentieke dynamische bas samen met verbluffende transparantie en helderheid.

Dus hier is het. Een 3 dynamische driver IEM die ik nog nooit eerder heb geprobeerd, en ik weet niet zeker of er een dergelijke configuratie op de markt is. Laat het me weten als je andere voorbeelden hebt in de reacties hieronder.

En dat is het niet. De nieuwe 3DT wordt geleverd met een relatief betaalbare prijs van 399 $. Dit was de uitgifteprijs, maar is nu gedaald tot 319 $. Ik heb goede ervaringen opgedaan met betaalbare dynamische driver C / IEM’s, zoals de LEER LCM-Skyline. Dit is dus een concurrerende prijsklasse en we zullen zien hoe de prestaties hieronder gaan.

Er is echter nog een ding. De Unique Melody 3DT wordt geleverd met een aangepast ontwerp van UM, een combinatie van gestabiliseerd hout en hars. Het ontwerp is zeer exclusief en de binnenkant van de IEM is 3D geprint om eventuele vervorming te elimineren. Dus die 3 dynamische drivers zitten daar strak in en ze hebben onafhankelijke geluidsbuizen en onafhankelijke afstemmingen. Dit zijn zeer goede eigenschappen voor deze prijsklasse.

Unieke Melody 3DT

Verpakking

De 3DT heeft een zeer bevredigende uitpakervaring. De doos is heel eenvoudig, maar als je het deksel opent, word je begroet met die uitstekende draagtas. Het is net een tas met ritssluiting, maar het is authentiek en erg cool. Het ontwerp van de draagtas is belangrijk en dat is precies wat de UM hiermee heeft gedaan. Het maakt uit wanneer je het ziet, want het is als geen ander.

Het hoesje heeft voor elk oortje kleine vakjes zodat je ze mooi beschermt tegen krassen en andere mogelijke beschadigingen. Omdat het ontwerp zeer exclusief en flitsend is, wil je zijn conditie als nieuw behouden. Dus de zaak is naar mijn mening erg attent.

Je hebt 4 paar tips en een daarvan is wit, maar het is niet zo verschillend. Er is ook een schoonmaakdoekje wat een leuke toevoeging is. Meer bedrijven begonnen dit doek op te nemen om je IEM’s in een goede staat te houden, dus dat is ook fijn voor de UM.

Ontwerp en bouw

De 3DT ziet er fantastisch uit. Zo simpel is het. De UM heeft zich met deze ontwerproute mooi onderscheiden van de massa, en dat werkte volgens mij perfect. De combinatie van blauw en bruin zorgt ervoor dat deze IEM er uitstekend en zeer premium uitziet. De schelpen zien er ook erg gepolijst en glanzend uit. Ik heb niets anders te zeggen over het ontwerp, het is geweldig.

De bouwkwaliteit is ook uitstekend, en het is net zoals we aan de UM gewend zijn. De spuitmonden zijn van metaal, de 2-polige stopcontacten zijn stevig en de kabel zelf is ook wat dat betreft erg fijn. Het is trouwens een SPC-kabel en de witte kleur past goed bij de lichtbruine kleur.

Pasvorm

Ik had aanvankelijk problemen met de pasvorm met de meegeleverde tips, dus ik begon rond te kijken in mijn huis om de beste tips voor mezelf te vinden. Dit is natuurlijk erg subjectief voor iedereen, maar ik kon op de een of andere manier niet de beste pasvorm bereiken. Misschien komt het door de geheugendraad van de kabel die ik niet echt leuk vind in deze IEM-kabels, of misschien is het gewoon vanwege de vorm van de IEM.

Unieke Melody 3DT

Nadat ik was overgestapt op SpinFit-tips, werd de pasvorm uitstekend voor mij en zijn de IEM’s erg comfortabel. Zoals gewoonlijk toont dit het belang van tiprollen aan. Probeer altijd verschillende tips als u niet tevreden bent over de montage van uw IEM’s. Toen ik eenmaal ontdekte dat de SpinFit-tips perfect werken, heb ik nooit meer achterom gekeken. Maar de vorm van de IEM is erg oorvriendelijk en verschilt niet echt van veel IEM’s op de markt.

De isolatie is geweldig voor een dynamische driver-setup, en het is misschien wel de beste die ik in dat opzicht heb geprobeerd. Normaal gesproken zijn dynamische driver-IEM’s geen isolatiemonsters vanwege de poorten, maar UM 3DT is een erg leuke ervaring in termen van isolatie. Nogmaals, zoek gewoon de beste tips voor jou en je bent goed.

Pagina 2 – Geluid

Pagina 3 – Technische prestaties, vergelijkingen en conclusie

FacebooktwitterredditPinterestLinkedInmail

CreditSource link

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Audiograbber
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart